Lakeuden demarit tiivistävät yhteistyötä

Ajankohtaista

Kempeleen, Limingan ja Tyrnävän demarit kokoontuivat tammikuun lopulla Lakeuden demaritapaamiseen Kempeleeseen. Tilaisuudessa kuultiin ajankohtaiset terveiset SDP:n Oulun piirin naispiirihallituksesta, piirihallituksesta ja SDP:n puoluehallituksesta. Lisäksi tilaisuudessa käytiin aktiivista keskustelua käynnissä olevista presidentinvaaleista, herkästä työmarkkinatilanteesta ja sopimisen kulttuurin heikentymisestä, kuntapolitiikasta sekä jokaisen puolueosaston ajankohtaisista kuulumisista.

Puolueosastot päättivät tiivistää yhteistyötä vuonna 2025 pidettävien kunta- ja aluevaalien vuoksi konkreettisesti tapahtumien järjestämisen osalta jo tästä vuodesta alkaen. Tapahtumayhteistyössä tullaan hyödyntämään paitsi etäyhteyksiä, myös konkreettista järjestämisyhteistyötä yli kuntarajojen.

Jokainen puolueosasto määritteli oman kunnan alueella järjestettävän kärkitapahtuman ja näiden osalta yhteistyöhön kutsutaan paitsi yhteistyöhön sitoutuneet puolueosastot, mutta myös laajemmin puolueen toimijoita ja yhteistyökumppaneita. Järjestettäviä yhteistyötilaisuuksia ovat Lakeuden Vappu Kempeleessä, Suur-Limingan markkinat ja viikateniiton MM-kisat ja Tyrnävän perunamarkkinat. Yhteistapahtumiin tullaan hakemaan tapahtuma-avustusta SDP:n Oulun piiristä ja niihin toivotaan näkyvää yhteistyötä myös alueen kansanedustajien, aluevaltuutettujen, kuntapäättäjien, puolueaktiivien ja puolueen johdon osalta.

Yhteistyössä tullaan järjestämään myös tietoiskuja ja koulutuksia etäyhteyksiä hyödyntäen. Yhteistyöllä halutaan turvata sosialidemokraattisen äänen kuuluminen ja aktiivisen toiminnan resurssien turvaaminen myös pienempien toimijoiden osalta. Lakeuden puolueosastot haluavat olla yli kuntarajojen tehtävän yhteistyön esimerkkinä muille ja toivottavat yhteistyöhön tervetulleeksi kaikki kiinnostuneet.

Lakeuden puolueosastot tulevat tekemään avointa politiikkaa, vaikuttamistyötä sekä jäsenhankintaa tänä vuonna yhdenvertaisen ja tasa-arvoisemman Oulun piirin vuoksi. Puolueen jäsenyyttä pohtiville on nyt helppo liittyä jäseneksi, sillä puolueessa testataan tänä vuonna liittymispäivästä 12 kk ajan kestävää maksutonta jäsenyyttä. Myös ehdokashankinta vuoden 2025 kunta- ja aluevaaleihin on nyt alkanut. Ehdokkuudesta kiinnostuneita pyydetään ottamaan yhteyttä puolueosaston puheenjohtajiin matalalla kynnyksellä.

Lisätietoja ja tiedustelut:

Kempeleen demarit: Sanna Laine, puheenjohtaja, p. 040 724 4383 ja sdpkempele@kempeleendemarit.fi

Limingan demarit, Ulla Väätäjä, puheenjohtaja, p. 040 733 7942 ja ulla.vaataja@liminka.fi

Tyrnävän demarit, Emilia Myllyoja, puheenjohtaja, p. 040 742 7505 ja emilia.myllyoja@gmail.com