Kunnan facebooksivut

VALTUUSTOALOITE

Uudessa kuntalaissa on huomioitu asukkaiden ja palvelujen käyttäjien osallistumisen ja vaikuttamisen lisääminen (luku 5). Osallistumisen edistäminen on yksi kunnan strategisista tavoitteista ja valtuustolla on vastuu monipuolisista ja vaikuttavista osallistumisen mahdollisuuksista. Laissa suositellaan aktiivista otetta viestintään (verkkoviestintä keskiössä) sekä päätöksenteon avaamista verkkosivuilla.

Kuinka moni kuntalainen tietää, mistä asioista kunnanvaltuusto, hallitus ja valiokunnat päättävät? Kuinka moni uskoo, että asioihin voi oikeasti vaikuttaa? Päätöksenteko tuntuu kaukaiselta asialta. Nyt on korkea aika lisätä lähidemokratiaa.

Valtuustoryhmämme esittää, että kuntaamme perustetaan fb-sivut:  Kempeleen valtuusto ja kuntalaiset (kts.kuva Laitilan valtuusto ja kaupunkilaiset). Esimerkiksi jokaisesta kokouksesta linkitetään esityslistat facebookiin ja annetaan kuntalaisille mahdollisuus ottaa kantaa esityslistan asioihin. Voisimme videoida kokoustilanteita ja linkittää nekin. Saamme hiljalleen kuntalaiset mukaan osallistumaan oman kunnan asioihin ja avoimuus päätöksenteossa lisääntyy.

Kempeleessä 10.4.2017

Kempeleen Sosialidemokraatit ry

valtuustoryhmä