Vanhustenpalveluyksikkö Kempeleeseen

Valtuustoaloite 11.3.2019

Kempele ikääntyy toiseksi nopeimmin Suomessa. Ikääntyvät tulee nostaa Kempeleessä näkyvästi arvostettuun, tärkeään asemaan. Vanheneminen ei ole vain kuluerä, josta pitää päästä nopeasti eroon. Vanhukset ovat ansainneet turvallisen, hyvän hoidon, jossa heitä kuunnellaan ja heidän ihmisarvonsa säilyy loppuun saakka. Vanhukset eivät saa joutua Kempeleessä armottoman bisneksen kohteiksi.

Kempeleen sosialidemokraattinen valtuustoryhmä esittää, että Kempeleen kunta päättää lopultakin rakentaa kunnallisen vanhushoitoyksikön, olkoon se sitten nimeltään vanhainkoti, palvelukoti tai jokin muu. Pääasia on, että kempeleläiset vanhukset saavat loppuvuosikseen turvallisen hoidon ja ihmisarvoisen elämänehtoon.

Kunnan oma vanhustenpalveluyksikkö tulisi toteuttaa niin, että saman katon alla on senioriasumisen lisäksi muita palveluja. Vuorohoito auttaa hoitajan jaksamista, joten myös vuorohoitoyksikkö tulee saada samaan yhteyteen. Monipuolinen päivätoiminta on tätä päivää ja auttaa myös ikäihmisiä pysymään virkeänä, kiinni elämässä. Kokonaisuuteen sopii hyvin myös kehitysvammaisten yksikkö.

Kempele on noussut monessa asiassa esimerkkikunnaksi rohkeutensa puolesta. Sosialidemokraattisen valtuustoryhmän mielestä nyt on ikäihmisten vuoro. Antakaamme ikääntyville hyvä, turvallinen vanhuus.  Kunnallinen vanhustenhoitoyksikkö tulee rakentaa Kirkkotien vanhan päiväkodin paikalle, keskelle kempeleläistä arkea.

Vanhusten tulee näkyä, olla vanhoina ja heikkoinakin osa kempeleläistä elämää.