Virtuaaliset palvelut: Mielenterveystalo.fi

Virtuaaliset palvelut täydentävät tänä päivänä hyvin ennaltaehkäisevästäkin näkökulmasta kohtaavia ja helposti saavutettavia muita hyvinvointi- ja terveyspalveluita. Tehdään Kempeleestä edelläkävijä virtuaalisten palveluiden käytön osalta ja tehdään kuntalaisille tutuiksi ja arkipäiväiseksi terveyskyla.fi-sivuston terveystalot muita palveluita täydentävinä palveluina vahvalla tiedottamisella ja palveluohjauksella.

Terveyskylä on​ asiantuntijoiden yhdessä potilaiden kanssa tuottama erikoissairaanhoidon julkinen verkkopalvelu, joka tuo terveydenhuollon palveluja kaikkien ulottuville asuinpaikasta ​riippumatta. Terveyskylä on aina avoinna tarjoten tietoa ja tukea kaikille, hoitoa potilaille ja työkaluja ammattilaisille.​​​​”

Erityinen painopiste tulee olla mielenterveystalo.fi – sivustolla, joiden palveluiden pitäisi olla tuttuja ja arkipäiväisiä niin hyvinvointipalveluissa kuin kouluissa ja työpaikoilla. Virtuaalisen mielenterveystalon avulla voidaan esimerkiksi tukea ennalta ehkäisevää työtä, tarjota työvälineitä kunnan työntekijöille sektorista riippumatta, tarjota apua lasten ja nuorten huoltajille, antaa ohjeita itsehoitoon ja tarjota esimerkiksi mahdollisuuksia osalle hyvin sopivaan ja riittävään ja kustannustehokkaaseen nettiterapiaan.   

Kempeleessä 1.3.2021

Sanna Laine ja muu Kempeleen Sosialidemokraattinen valtuustoryhmä:
Jarmo Haapaniemi
Rita Kumpulainen
Raija Juopperi
Jouko Etelä
Kimmo Kylmäluoma
Keijo Alahuhtala
Lasse Järvenpää