Pirilän kolmas Vappu

Kempeleen kolmas Wappu 2016

Kempeleen sosialidemokraattien kolmas perheWappu-tapahtuma järjestettiin vappuiltapäivällä Pirilän esiintymislavan tienoilla. Aurinkoinen sää suosi tapahtumaa ja niinpä yleisöä kertyi entisiä vuosia enemmän seuraamaan ohjelmaa huvituksia lapsille, miksei aikuisillekin.

Esa Niskanen juonsi tapahtumaan tuttuun tyyliinsä. Varapuheenjohtajan ominaisuudessa hän luovutti ansioituneelle, pitkäaikaiselle kunnalliselle vaikuttajalle sekä sosialidemokraattisen liikkeen toimijalle Jouko Etelälle Rafael Paasio-mitalin. Mitali myönnetään eritäin ansiokkaasta toiminnasta sosialidemokratian hyväksi. Kempeleessä tämä mitali on neljäs luovutettu.

Kempeleen kunnanhallituksen varapuheenjohtaja Rita Kumpulainen toi kunnan terveiset. Kuulimme, että kunnassa asiat ovat hyvissä kantimissa. Mutta varjoja on tulossa, sote pakkaa päälle ja sen tarkoitus lienee tasapäistää kaikki hyvin toimivat palvelumme muiden tasolle. Tämä tarkoittaa meille sitä, että palvelut huononevat merkittävästi kun ne siirtyvät jonnekin kauas tuntemattomien hoidettaviksi. Toivoa sopii, että ei näin rankaistaisi meitä hyvin asiansa hoitaneita.

Duo Kukot esittivät ohjelman väleissä lapsille ja aikuisille sopivia Wappulauluja. Stella-pelle esitti lastenlauluja ja loruja niin uusia kuin perinteisiäkin, maustettuna huumorilla ja musiikilla, säestäjänä toimi Pertti Haipola. He myös laulattivat lapsia, jotka innokkaasti osallistuivat riemukkaaseen menoon.

Kansanedustaja Tytti Tuppurainen piti wappu-puheen. Kuulimme ajankohtaisista asioista suoraan pääkallon paikalta, opposition näkökulma toi terävyyttä puheeseen. Nykyhallituksessa meno ei oikein toimi, mistään ei tule valmista ja monia erikoisia asioita suunnitellaan – kaikki koskettavat rajusti kansan vähäosaisempia osia.

Lapsille oli myös poniajelua tarjolla. Näytti ponilla olla vientiä, koko ajan oli joku kyydissä ja matkakilometrejä kertyi, poni on onneksi kestävä ja halukas tekemään tätä työtänsä.

Juhla onnistui erinomaisen hyvin, yleisö oli tyytyväinen näkemäänsä ja kuulemaansa. Jatketaan ensi vuonna, tuodaan ohjelmaan jälleen uutta ja kiinnostavaa.

Valto Salonperä

Kempeleen III Wapputapahtuma Pirilässä 1.5.2016. Kunnan tervehdyksen toi kunnanhallituksen varapuheenjohtaja Rita Kumpulainen
Juhlapuhujana kansanedustaja Tytti Tuppurainen
Wappujuhlan juonsi Esa Niskanen. Yhdistyksen pitkäaikaiselle puheenjohtajalle Jouko Etelälle ojennettiin juhlassa Rafael Paasio – mitali
Stella-Pelle nauratti ja laulatti lapsia
Stella-Pelleä säesti Pertti Haipola
Poni kyyditsi kärryllä lapsukaisia
Ohjelmaa seurattiin ja siitä nautittiin
Tarjoilu pelasi hyvin.